SEO tips for begyndere - Top3 Webdesign

Mine bedste SEO tips

Lær grundprincipperne i SEO og få din side til tops i Google

Kom godt i gang med søgemaskineoptimering – her får du mine bedste SEO tips

Mange oplever, at de får en flot ny hjemmeside, men at der alligevel ikke kommer ret mange kunder ud af den. Grunden er måske, at den ikke er søgemaskineoptimeret. Læs mine bedste SEO tips herunder og kom godt igang!

At få søgemaskineoptimering (SEO) på sin hjemmeside betyder, at man gør den nemmere for Google (og andre søgemaskiner) at finde, når folk søger på et bestemt ord. Hvis din side f.eks. sælger bistader, vil du være interesseret i at blive fundet, når folk søger på ordet “bistader”. Søgemaskineoptimering er egentlig ikke svært, men det er omfattende. Groft sagt, kan man dele søgemaskineoptimering op i fire punkter:

  1. On page SEO: Alt det du kan gøre på selve siden.
  2. Googles værktøjer: Google Business, webmasterværktøjer m.m.
  3. Back-linking: Links der henviser til din side.
  4. Sociale medier, delinger m.m.

1. SEO tip: On page

Dette dækker over alt det du kan gøre på selve siden. Mange tror, at bare de skriver søgeordet mange gange i teksten, så er siden søgemaskineoptimeret. Det passer ikke! Du skal nemlig også have dit søgeord ind i billedtekster, URL (adresselinjen for oven), meta-titles og meta-description (dette er nogle korte beskrivelser, som lægges ind i din kode, og som ikke kan ses på selve siden), alt-tags på billeder og i dine link-tekster. Derudover kan det være en god idé at få en webdesigner til at lægge noget der hedder micro-data (schema.org) ind på din side, samt links ud til andre relevante sider og links til dine Facebook og Google+-sider (mere om dette senere).

2. SEO tip: Googles søgemaskineoptimerings-værktøjer

Brug Googles værktøjer til at øge din SEOHvis du gerne vil findes på nettet, er det en god idé at bruge nogle af Google’s egne værktøjer, som de gratis stiller til rådighed. Når du har oprettet en Google+ profil, kan du oprette en Google My Business side, hvorfra du henviser til din egen hjemmeside. Hvis du er en lokal virksomhed, bliver du straks mere synlig på Google Maps, og det hjælper dig også til at komme til tops i Google’s almindelige søgeresultater. Det er også en god idé at bruge Googles webmasterværktøj til at tage ejerskab over din hjemmeside, en lidt mere nørdet procedure, som du måske skal have hjælp til.

3. SEO tip: Links til din hjemmeside

Antallet af links til en side var en af de første parametre, Google brugte til at rangordne websider. Ud fra devisen, at hvis mange linker til din side, må det være en god og relevant side. Og det gælder stadig idag, men det er ikke ligegyldigt hvem der linker til dig. Du kan heller ikke bytte links med dine kolleger, det trick har Google gennemskuet for længe siden. De bedste links kommer fra sider, som mange andre linker til og med indhold der ofte bliver opdateret. Helst med indhold der er relevant i forhold til dit indhold. Det er sider med såkaldt “autoritet”. Så hvis du f.eks. kan få en stor avis til at linke til dig, er det fantastisk. Eller et medie eller en forening, som beskæftiger sig med dit fagområde, det er også godt. Hvis du ønsker at være synlig på lokale søgninger, er det en god idé at få links fra lokale medier. Osv…

4. SEO tip: Sociale medier

I de senere år er Google begyndt at lægge mere vægt på, om folk deler og diskuterer dit indhold på de sociale medier. Derfor skal du altid have en “Share”-knap på din hjemmeside og en Facebook-side, der linker til din hjemmeside. En YouTube kanal er også en god idé, da Google ejer YouTube. Og sørg endelig for at lægge (embedde) dine YouTube videoer på din hjemmeside, det er ikke svært. Men det vigtigste er egentlig ikke, at du har profiler på de forskellige sociale medier, men om det du skriver er interessant nok til, at andre gider at dele og diskutere det. Så overvej om du har tiden og energien, inden du kaster dig ud i alt for mange projekter.
Vil du gerne have hjælp til din søgemaskineoptimering? Ring på tlf: 93 93 61 01 og få en gratis samtale om dine behov.

Læs mere om SEO:

Moz.com’s Beginners Guide to SEO

Searchengineland.com

Tag SEO quizzen og test om du er en SEO nørd